Wine, uncorked: QUERCUS Pinot Bianco


Pročitajte kako je poznati vinski ekspert, Helena Nicklin, koja piše pod imenom the Wine Bird doživjela otvaranje boce Quercus Pinot Bianco 2015. Svoja zapažanja je prenijela u članku Wine, uncroked: Pinot Bianco iz koga prenosimo najzanimljivije dijelove ...

 

Slovensko  vino? Ozbiljno?

Zapravo da. I vinari iz Slovenije su vrlo dobri, Za svoja vina koriste sorte grožđa za koje možda i niste čuli (članak je namijenjen čitaocima u V.Britaniji prim. aut.) kao što su Rebula, Pikolit, Verduc i Sauvignonasse, ali također i grožđe poznatih sorti kao što su Chardonnay, Sauvignon Blanc i, u ovom slučaju, Pinot Bianco (aka Pinot Blanc ).

 

Dakle, zašto bi vam se Pinot Bianco svidio?

Nenapadan i ležeran, Pinot Bianco je jedna od onih vrsta za koju se nećete „zapaliti na prvu“. Možda je najbolje da to opišem ovako, ono je kao savršena dadilja za vašu djecu: topla, prijateljska i dovoljno lijepa, ali ne i glamurozna i ​​dinamična da će vam ukrasti muža!

 Karakteristične mekoće zahvaljujući blagoj kiselost i bez izuzetno prepoznatljivog jakog okusa, vino srednjeg „tijela“ i pomalo slatko. Vino sa cvjetnim notama i okusima zrele kruške i citrusa.

Što se slaganja sa hranom tiče Pinot Bianco je prilično dobar all-rounder, a posebno je dobar uz meke sireve, rižoto i meso i perad u kremastim umacima, a njegova slatkoća također ga čini dobrim izborom uz lagano začinjena azijska jela.

 

Članak u cijelosti možete pročitati OVDJE


Quercuc Pinot bijeli u Vino, Sir,  Čokolada Shop - u 2015 za samo 12KM